Spanje - Heraclio Bobal - Cabernet Sauvignon - Vegan
OverzichtHeraclio Bobal - Cabernet Sauvignon
Spanje, DO Utiel-Requena
Druif: Bobal en Cabernet Sauvignon
Smaak & Geur: Deze wijn is een interessante combinatie van de Spaanse druif bobal met de wereldse druif cabernet sauvignon en levert een fris, kruidig glas op. De kleur is diep kersenrood met kardinaal-rode flonkeringen. De Heraclio heeft een intens fruitige neus met aroma’s van zwart fruit en aalbes. Plezierig, vol en fruitig in de mond. Fris, met levendige tannines en een aanhoudende kruidige ondertoon. Serveertemperatuur 14-16 ̊C.
Lekker bij: Deze wijn is lekker bij gegrilde of gebakken groenten met truffelolie, rozemarijn en kastanje puree. Braadstukken en stoofschotels, klein wild, gerechten met rood vlees, kaas en vleeswaren. En met vega kaas met veenbessen of rode bessen.
Weetje: Heraclio is de naam van wijlen de vader van Lorenzo, één van de huidige eigenaren. De afbeelding op het etiket is die van een bonte specht. Eén van de vogels die Heraclio steeds minder zag in de velden, wat hem als een van de eersten in de regio deed besluiten om 17 jaar geleden al over te stappen naar biologische wijnbouw. Zonder gebruik van gif, om o.a. de mussen en bijtjes te sparen.